Παναγιώτης Κόκορας

Κατάλογος συνθετών

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Παναγιώτης Κόκορας γεννήθηκε το 1974. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην Κατερίνη το 1985. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα όπου πήρε πτυχίο στην κλασική κιθάρα (τάξη Ε. Ασημακόπουλου) και δίπλωμα Σύνθεσης (τάξης Γ. Ιωαννίδη και Κ. Βαρότση). Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα ηλεκτροακουστικής σύνθεσης με τον Α. Κεργκομάρ στο ΚΣΥΜΕ. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη σύνθεση στο πανεπιστήμιο της Υόρκης στην Αγγλία.

Έχει συμμετάσχει σε workshops και φιλοξενηθεί σε στούντιο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του συχνά μεταδίδονται από το ραδιόφωνο και παρουσιάζονται σε Φεστιβάλ στην Ευρώπη, στην Ασία και στην Αμερική. Έχει λάβει υποτροφίες από το Βρετανικό Συμβούλιο (AHRB), το Πανεπιστήμιο του Γιορκ (Vinson Award), το Ωδείο Athenaeum, τις Μουσικές υποτροφίες Αλ. Τριάντη (Σύλλογος οι Φίλοι ης Μουσικής) και το Ίδρυμα Προποντίς.

Το δημιουργικό του έργο περιλαμβάνει συνθέσεις οργανικές, για Η/Υ και για πολυμέσα. Πολλές από αυτές έχουν λάβει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως: Διαγωνισμός Σύνθεσης με τη Βοήθεια Υπολογιστή (τιμητικό έπαινο), Ensemble Eleven 2002 (φιναλίστας), Toru Takemitsu 2002 (Β' βραβείο), Prix Noroit 2002 (Β' βραβείο), Musica Viva 2002 (Α' βραβείο), VI CIMESP 2001 (τιμητικό έπαινο), Musica Nova 2001 (φιναλίστας), XXIII Luigi Russolo 2001 (φιναλίστας), Metamorphoses 2000 (Β' βραβείο).

Η μουσική του εκδίδεται από το Tokyo Opera City Publications, NOR, Miso Musica. Τέλος, ολοκληρώνει την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής στη Σύνθεση, στο Πανεπιστήμιο τις Υόρκης υπό την εποπτεία του Dr Tony Myatt.